mindfulness atölyesi

Mindfulness Atölyesi : Psikodinamik ve Diğer Yaklaşımlar

Psikoloji Eğitimleri

Yeni bir Psikoloji Arşiv Atölyesinden herkese merhaba! Klinik Psikolog Begüm Ceren Yüksel ile gerçekleştireceğimiz “Bilinenin Ötesinde Mindfulness Atölyesi : Psikodinamik ve Diğer Yaklaşımlar” başlıklı eğitime buradan kayıt olabilirsiniz.

Tarih: 28 Mart 2021 Saat: 13.00-16.00

Mindfulness Atölyesi Hakkında

Atölye 5 temel oturumdan oluşacaktır. Oturumlar uygulamaların bulunduğu teorik ve pratik bilgileri içerecektir. 3 saat içinde toplamda 4 adet Mindfulness Uygulaması yapılacaktır.

Oturumlar:

  1. Mindfulness’ı Kavramak
  2. Bedene Yakınlaşmak
  3. Duygulara Yakınlaşmak
  4. Deneyimde Kalmak
  5. Terapist olarak Mindfulness’ı kullanmak

Neler öğreneceksiniz?

  • Atölye sonunda Mindfulness ile ilgili kavramlara farklı bir açıdan yaklaşmayı öğrenecek ve uygulamaları deneyimleme imkânı bulacaksınız.
  • Beden ve duygunun deneyimdeki yerini keşfedeceksiniz.
  • Gündelik hayatta ve seans odasında kullanılabilecek uygulamaları edineceksiniz.
  • Mindfulness’ın kullanılabildiği ve kullanılamayacağı durumlar hakkında bilgilendirileceksiniz.

Mindfulness Atölyesi ‘ne kimler katılabilir?

Psikoloji, Psikoloji Yüksek Lisans ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri/mezunları katılabilir.

Ücret: 200 TL

Mindfulness Atölyesi Kayıt Formu.

Mindfulness Nedir?

Mindfulness kelime anlamı itibariyle Türkçeye ‘Bilinçli Farkındalık’ olarak çevrilmiş olsa da bu ifadeden daha fazlasını içermektedir. ‘Dikkatli olma hali, farkındalık, merak ve yaklaşım’. Mindfulness kapsamında kullanılan teknikler içinde bulunduğumuz bağlama bizi çeker. Yaşadığımız her deneyim ‘şimdiki an’da gerçekleşir ancak anın içinde, içinde bulunduğumuz bağlamdan uzaklaşabiliriz. Zihnimiz gelecek veya geçmişle meşgul olabilir. Mindfulness an be an deneyime yaklaşmak ve deneyimi sahiplenmektir. Bu deneyim bize iyi gelen ve gelmeyen tüm duyguları içerebilir, mindfulness deneyimi ‘iyi’ veya ‘kötü’ şeklinde ayırmadan yaşantımıza entegre etmemizde, sahiplenmemizde bize yardımcı olur.

Mindfulness’ın Önemi Nedir?

Deneyimlerimizden uzaklaştıkça onları anlamlandırmaktan ve var olan diğer seçeneklerimizi görmekten de uzaklaşıyoruz. Belirli bir durumda tıkanmışlık, seçeneksizlik durumu umutsuzluğa ve eşlik eden farklı duygulara yol açabiliyor. Mindfulness’la birlikte deneyime yakınlaşmak, deneyimlerimiz ve seçeneklerimiz üzerindeki aktif rolümüzü hatırlamamızı sağlar. Mindfulness yeni bir deneyim repertuarı edinme ihtimalimize bize yakınlaştırır.

Mindfulness Nerelerde Kullanılır? Terapideki Yeri Nedir?

Son zamanlarda oldukça popülerleşen mindfulness’ın kullanım alanları artmıştır. Birçok organizasyonda, tıp ve hukuk alanında kullanılan mindfulness uygulamalarının psikolojideki kullanım alanları da değişikliğe gitmektedir. İlk zamanlarda büyük oranda bilişsel-davranışçı terapilere entegre edilen mindfulness günümüzde farklı terapi ekollerine entegre edilmektedir.

Yapılan çalışmalar mindfulness’ın gerek fizyolojik gerekse psikolojik semptomlar üzerinde önemli etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Fiziksel ve duygusal acının, paniğin, yemeyle ilişkili problemlerin ve ilişkisel sorunların ele alınmasında mindfulness’ın ‘farkındalığı’ arttırıcı rolünün faydalı olabileceği gözlenmiştir. Terapistin seans içerisinde mindfulness’ı kullanabilmesi danışanı o an içinde bulunduğu terapi bağlamına çağırarak danışanın kendi deneyimine yaklaşması ve deneyimini inceleyerek (eğer isterse) farklı bir yol arayışına girmesi için danışana ihtiyacı olan alanı sunacaktır.

Mindfulness Atölyesi Eğitimcisi Hakkında

Klinik Psikolog Begüm Ceren Yüksel
Klinik Psikolog Begüm Ceren Yüksel

 

I. Mindfulness Atölyesi

Mindfulness Atölyesi Eğitim

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*