Psikoloji Arşiv; psikoloji biliminin ürettiği bilgiyi daha erişilebilir ve anlaşılabilir kılmayı hedefleyen, ulaşılabilir bilgiyi topluma sunmayı amaçlayan, psikologlara, psikolojik danışmanlara ve diğer tüm ruh sağlığı çalışanlarına donanım ve gelişim sağlayacak mesleki ve bilimsel içerikleri yayınlayan, toplumun psikoloji bilimine dair farkındalık kazanmasını kolaylaştırmak isteyen, tüm bunları yaparken eğlenmenin mümkün olduğuna inanan; sanat eserleri, dizi ve film karakterlerini aracı kılarak psikoloji bilgisini somutlaştırmayı başarmış, yaratıcılığı ve psikoloji bilimini bütünleştirme gayesine sahip bir yayın platformudur.

Psikoloji Arşiv; yazılı içerik, video içerik, podcast yayını, sosyal sorumluluk çalışmaları, çevrim içi yayın desteği gibi pek çok başlıkta hizmet vermektedir. Yazısını yayınlamak isteyen ve sesini daha yükseğe taşıyacak bir platform arayan yazarlar için ücretsiz editöryel destek, dijital güç ve yayın imkanı sunmaktadır. Eğer siz de yazınızın Arşiv’imizde yer almasını istiyorsanız bize sosyal medya hesaplarımızdan, arsivpsikoloji@gmail.com  veya buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Psikoloji Arşiv’de yer alan yazılı, sesli ve video içerikler;

  1. Bir kişi, grup ya da tüzel kişiliği hedef alarak nefret söyleminde bulunmaz.
  2. Din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, eğitim, sosyal ve ekonomik statü ayırt etmeden halkın her kesimine hitap eder.
  3. İnsana saygı ilkesine bağlı ve kucaklayıcıdır.
  4. Özgün ve biriciktir.
  5. İntihal ve aşırmacılığa yer vermez, yararlanılan kaynakları belirtir.
  6. Etik yönetmeliğin önemli yapı taşları olan yarar sağlama, zarar vermeme ilkelerine bağlıdır.
  7. Aktarılan bilgi hangi alana ait olursa olsun bilimseldir ve yer alan gerekçelendirmeler gücünü literatürden alır.
  8. Bilimsel bir içerik söz konusu ise öğrenmeye güdülenmiş okurun motivasyonu; ileri okuma, izleme önerisi ve kaynakçalarla desteklenir.
  9. Eğlenirken öğrenmenin mümkün olduğuna inanır ve bu inancı yazı akışı, yazar üslubu ve kapsadığı konu ile destekler.
  10. Sunduğu bilgi ile toplumu bilinçlendirme, farkındalık kazandırma ve ilgili noktalara dikkat çekme amacı taşıyabilir.
  11. Sunduğu öneriler ile psikologlar ve psikolog adaylarına gelişim, değişim ve düşünceyi yeniden yapılandırma imkanı sunabilir.