Rehabilitasyon Merkezi Psikolog Eğitimi

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi

Psikolog/Psikoloji Eğitimleri

Büyük bir heyecanla sizlere yeni eğitimimizi duyurmak istiyoruz. Türkiye’de 2020 yılı verilerine göre 2 bin 667 adet Özel Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır. Bu da en az 2.667 adet psikoloğun istihdam edildiği anlamına gelmektedir.

Psikologlar için bu denli önemli bir istihdam alanı hakkında pek fazla çalışma yapılmaması, rehabilitasyon merkezinde psikologların hangi çalışmaları yürüteceği konularındaki bilinmezlik gibi durumlar böyle bir eğitimi planlamamızda oldukça etkili oldu. Psikolog Selin Cennet Gülmez ile hazırladığımız Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

15. Eğitime buradan kayıt olabilirsiniz. 10 Aralık Pazar Saat 12:00

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi Kayıt

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi Hakkında

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimi, pek çok yeni mezunun çalıştığı rehabilitasyon merkezlerinin mesleki doyum açısından aslında bizleri mutlu edebileceğini göstermek istemektedir. Rehabilitasyon merkezlerinde psikologlar; bilişsel beceri, sosyal beceri, psikolojik destek gibi alanımıza özgü başlıklarda hizmet verebilmektedir. Ancak görev sorumlulukların tam olarak bilinmemesi, rehabilitasyon alanına dair uygulamalı bilgiyi okullarımızda almıyor olmamız alan dışı görevlendirme ya da mutsuz iş yaşamına sebep olabilmektedir.

rehabilitasyon merkezi psikolog eğitimi

Önemli bir istihdam alanı olan rehabilitasyon merkezlerine dair teknik ve uygulamalı pek çok bilgiyi anlatmayı hedefleyen bu eğitimin bir başka amacı da her psikoloğun gerçekleştirebileceği bilişsel ve sosyal çalışmaları katılımcılara öğretmektir. Bu sayede rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başlayan psikoloğun bir alet çantasının olması ve tedirginlik hissetmemesi hedeflenmektedir.

Bu eğitimin ortaya çıkışında; okulda teorik olarak verilen bilginin iş görüşmelerinde yeterli olamaması ve bu alanda çalışma fikrinin mezunları tedirgin etmesi etkin olmuştur. Ayrıca eğitim sonrası verilecek katılım belgesi ve referans ile sıklıkla şikayet edilen maaş hususunda bir iyileştirme yaratabilmek amaçlanmaktadır.

Bu eğitimin sonunda psikolog adaylarının ve yeni mezun psikologların;

  1. Rehabilitasyon merkezi işleyişine,
  2. Tanı gruplarına,
  3. Değerlendirme süreçlerine,
  4. İlgili yönetmelik ve yasalara,
  5. Hak ve sorumluluklarına,
  6. Gerekli psikoloji bilgisine,
  7. İhtiyacı olabilecek eğitim ve materyallere hakim olması beklenmektedir.

Birinci Oturum

  • Rehabilitasyon Merkezlerinde Psikoloğun Görevleri
  • Bilinmesi Gereken Yönetmelik ve Yasal Hususlar
  • Rehabilitasyon Psikoloğunun Alet Çantası
    • Çalışmak İçin Gerekli Olabilecek Belge ve Eğitimler
    • Rehabilitasyon Kavramları: Okulda Öğrenmediklerimiz (KDF,PKT ve diğerleri)
    • Değerlendirme Süreci ve Örneklendirme (Kaba Değerlendirme Formu)
    • Rehabilitasyon Merkezi Otomasyonları
    • Birincil Önem Taşıyan Psikoloji Başlıkları
    • Yönlendirme ve uzman seçimi

İkinci Oturum

  • Eğitim ve Materyal Önerileri (Tanı Gruplarına Özel)
  • Bilişsel Beceri Materyalleri Paylaşımı ve Kullanma Kılavuzu
  • Paylaşıma Sunulan Materyallerin Uygulamalı Gösterimi

 Üçüncü Oturum

  • Serbest Soru Cevap Oturumu (Deneyim aktarımı)

Son oturum olan soru cevap oturumu, eğitmenin kişisel deneyimlerini anlatmasının yanı sıra madden ve manen suistimal edilmenin önüne geçmek adına eğitime sonradan eklenmiştir. Bu oturumda maaştan personeller arası hiyerarşiye, görev tanımının dışına çıkılmasından veli seminerlerine dek pek çok şeyin konuşulması planlanmaktadır. Gelen tüm sorular yanıtlanacaktır.

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu: Mesleki Beceri Eğitimine İndirimli Kaydol

Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Eğitimi‘ne kimler katılabilir?

Psikoloji bölümü öğrencileri ve psikologlar  katılabilir.

Ücret: 400 TL

Not: Yer Alan Materyaller PDF Olarak Paylaşılacaktır. Eğitim, Zoom Meeting üzerinden gerçekleştirilecektir.

*Herhangi bir bilgi vermeden eğitime katılmayanlar eğitim haklarını yitireceklerdir. Bu nedenle eğitim gününe kadar katılamayacağınızı bildirmeniz gerekmektedir.

*Psikoloji Arşiv, eğitime başvuran kişilerin başvurusunu reddetme hakkına sahiptir.

*Psikoloji Arşiv, site ve site uzantılarında mevcut her tür koşulu ve bilgiyi önceden herhangi bir ihtara gerek olmaksızın değiştirme hakkını saklı tutar. Değişiklikler sitede yayım anında yürürlüğe girer.

*Kontenjan sınırlıdır.

*Eğitim Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

*Eğitimin video kaydı alınmayacaktır.

*Eğitim ve ücret detayları WhatsApp uygulaması üzerinden iletilecektir.

Eğitim toplam 3 saat ve 3 oturumdan oluşmak üzere planlanmıştır. Katılımcı sorularına bağlı olarak süre uzayabilir. Planlama yaparken eğitim gününü +2 saat boş bırakmanızı tavsiye ederiz.

Psikolog Selin Cennet Türker Kimdir?

Eğitmen Psikolog Selin Cennet Türker; lisans hayatı süresince TPÖÇG bünyesinde PsiNossa yazarı, LÖYÇE ekip ve proje üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi olmak üzere pek çok farklı görevde 3 yıl boyunca gönüllü çalışmalar gerçekleştirmiştir. Gelişim Psikolojisine ilgi duyması nedeniyle lisans hayatı boyunca bu alanda ders seçimleri yapmış, mezuniyet tezini de göçmen çocukların psikososyal gelişimi üzerine hazırlamıştır.  Hakemli bir dergi olan Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi’nde yayınlanmış meta-analiz makalesi Göç Yaşantısı Çerçevesinde Çocukta Psiko-Sosyal Uyum Süreci Üzerine Bir İnceleme ‘ye buradan ulaşabilirsiniz. Psikoloji yazarlığına lisans hayatı boyunca duyduğu ilgi mezuniyeti sonrasında da devam eden Türker; Psikoloji Ağı bünyesinde yazar, editör ve İçerik Takımı Sorumlusu olarak da 2019 yılında hizmet vermiştir. PsiNossa, Akıl Defterim, BolorsOfficial, Psikoloji Ağı, Kuyu Psikoloji gibi pek çok yayın platformunda yazılar yayınlamıştır. Ocak 2020’den beri Taner Türker ile birlikte kurdukları Psikoloji Arşiv‘de İçerik Koordinatörü olarak görev almakta ve yazı yayınlamaya da devam etmektedir.

Türker, 2018 yılında Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra günümüze dek özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmıştır. Hizmet verdiği öğrenci ve danışanların arasında; otizm, disleksi, DEHB, dürtüsellik, mental retardasyon, down sendromu, yıkıcı duygudurum bozukluğu, davranım bozukluğu, akran zorbalığı, özgüven eksikliği, öfke kontrol sorunu, işlevselliği bozan içe kapanıklık başlıkları bulunmaktadır. İdari görevler, destek eğitim programlarında yer alma, evrak ve belge takibi gibi süreçlerin yanı sıra hem psikolojik destek hem de ailelere yönelik psiko-eğitim süreçlerinde yer almıştır. Oyun terapisi, bibliyoterapi, psikolojik sağlamlık programı uygulayıcısı olan Türker, özel gereksinimli çocukların değerlendirilmesi ve gerekli becerilerin kazandırılması konusunda da çalıştığı kurumlarda aktif rol almıştır. Özel eğitim alanında psikolog olmaya dair pek çok seminer gerçekleştirmiştir ve bu anlamda hazırladığı yazılı içerik de binlerce insana ulaşmıştır. Hazırladığı bu yazı sonrasında yüzlerce mail alması söz konusu eğitimi hazırlamasındaki en güçlü nedenlerden biridir. Hala dizi ve karakter analizi etkinliklerinin yanı sıra özel eğitimde psikolog olmak temalı seminerler vermektedir.

  1. Merhaba, ben son sınıf psikoloji öğrencisiyim ve bu eğitime kayıdımı yaptırmak isterim eğer hala mümkünse. Teşekkürler.

  2. merhabalar verilecek katılım belgesinde sertifikalarda olduğu gibi sertifika numarası vb olacak mı acaba ?

  3. Merhabalar 27 şubatta ki eğitime katılmak istiyorum. Forma nerden ulaşabilirim? Kontenjanda yer kaldı mı?

  4. Yeni mezun bir psikoloğum ve bir özel eğitim kurumunda ise başladım, bu eğitimlere katılmak bana çok yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Acaba en yakın oturum ne zaman olur ve nereden katılabilirim? Teşekkürler.

  5. Merhaba, yeni mezun bir psikolog olarak görüyorum ki en çok iş imkanı özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde, yakın zamanda tekrar eğitim açmayı düşünüyor musunuz? Tarihleri göremedim.

    • Merhaba, yeni eğitimlerden haberdar olmak için Psikoloji Arşiv instagram hesabını ya da Eğitmen Selin Cennet Türker’i takip edebilir, yahut Psikoloji Arşiv mail grubuna kaydolabilirsiniz 🙂

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*