Ücretsiz Psikolog Desteği Nasıl Alınır?

Ücretsiz Psikolog Desteği Nasıl Alınır? (2024)

Psikolog/Psikoloji/Toplumsal

Hayatımızın herhangi bir anında içinden çıkamayacağız bir sorunla karşılaştığımızda “bir psikoloğa gitsem iyi olacak” diye düşünürüz. Ancak günümüz Türkiye şartlarında psikoloğa gitmek oldukça lüks bir ihtiyaç olarak görünüyor. Psikolog seans fiyatları (terapi fiyatları), maalesef birçoğumuzun karşılayacağı miktarlarda değil. Bu nedenle psikolog ücretini karşılamayacağını düşünen herkes ücretsiz psikolog var mı ya da ücretsiz psikoterapi sorularıyla bir araştırmaya girişiyor.


“Öğrenci iseniz 450₺’ye güvenilir online terapi hizmeti alabileceğiniz Öğrenci ve Yeni Mezun Seans Destek Projesine başvurmak için tıklayınız.”


Depremden Etkilenenler için Ücretsiz Psikolojik Destek Veren Kurumlar (GÜNCEL)

Psikoloji Arşiv olarak ücretsiz terapi ihtiyacını karşılamak hazırladığımız bu ücretsiz psikolog rehberi 100.000’den fazla kişiye erişti. İlk yayınladığımız dönemde bu kadar kapsamlı bir ücretsiz terapi rehberi bulunmuyordu. Yazımız birçok kişiye ulaştıktan sonra onlarca web sitesi yazımızdan yararlanarak bu rehberi kendi web sitelerine taşıdılar. Bazı web siteleri kaynak gösterirken bazıları ise hiçbir kaynak kullanmadan yayınladı. Bu alanda da birçok kişiye yardım etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Öncelikle psikolog fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu da açıklamakta fayda var. Psikologlar, terapi yapabilmeleri ve daha yetkin olabilmeleri için çok sayıda ve uzun süren eğitimler alıyorlar. Bu eğitimlerde oldukça cep yakıyor. Bir başka sebep ise psikologdan aldığınız hizmetin sadece seans süresinden oluşmaması. Seans öncesinde ve sonrasında da terapist çalışma yapmaya devam ediyor. Haliyle yükselen bu psikolog fiyatları insanları nasıl daha uygun fiyatlı terapi desteği alabilirim sorusuna itiyor. Bugün, ben de tam bu konuya çare olabilmek için, uygun fiyatlı psikolojik destek veya ücretsiz psikolog desteği almanın yollarını anlatacağım.

Nasıl Ücretsiz Terapi Alabilirim?

Ücretsiz terapi hizmetleri, devlet kurumlarından, belediyelerden, sosyal yardım programlarına veya gönüllü organizasyonlara başvurarak erişilebilir. İşte ücretsiz terapi hizmetleri bulmanıza yardımcı olabilecek bazı adımlar:

  1. Kamu Sağlık Hizmetleri:  Türkiye’deki kamu sağlık hizmetleri başta devlet hastaneleri olmak üzere birçok kurumda ücretsiz psikolog ve zihinsel sağlık hizmetleri sunmaktadır. Ücretsiz psikolog seçenekleri sunan hastanelere ve bakanlık kurumları ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  2. Sosyal Yardım Programları: Sosyal yardım programları, düşük gelirli veya dezavantajlı kişilere terapi hizmetleri sunabilir. Sosyal hizmet ofisleri veya yerel devlet kurumlarına başvurarak bu tür yardımlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  3. Üniversite ve Eğitim Kurumları: Birçok üniversite veya eğitim kurumu öğrencilerine ücretsiz terapi hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca, üniversitelerin psikoloji bölümü yüksek lisans öğrencileri de üniversite gözetiminde uygun maliyetli veya ücretsiz bir seçenek sunmaktadır. Üniversitelerin Klinik Psikoloji Merkezlerine ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
  4. Gönüllü Kuruluşlar: Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü organizasyonlar, ücretsiz psikolog desteği sunuyorlar. Bu tür organizasyonlar, düşük gelirli bireylere veya kriz durumlarındaki kişilere yardım etmeyi amaçlayan programlar düzenleyebilir. Bu tür organizasyonlarından bazılarını aşağıda aktardık. Bu gönüllü kuruluşlardan ücretsiz terapi hizmeti bulabilirsiniz.
  5. Online Psikolog ve Dijital Kaynaklar: Bazı online platformlar veya uygulamalar, düşük maliyetli veya ücretsiz online terapi hizmetleri sunmaktadır. Bu tür online terapi sitelerden bazılarını da aşağıda belirttik.

Unutmayın ki ücretsiz terapi seçenekleri, genellikle kısıtlı sayıda olduğu için başvurunuzu erken yapmanız önemlidir. Ayrıca, yerel sağlık hizmetleri ve kaynaklarını araştırmak, size en uygun seçeneği bulmanıza yardımcı olacaktır.

Ücretsiz Psikologlar Nerelerde Çalışır?

Ücretsiz psikolog desteği alabileceğiniz birçok kurum mevcut. Bunların başında devlet hastaneleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, belediyelerin hizmete soktuğu Psikoterapi Merkezleri (PTM), Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (PDM), Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Merkezleri, Aile Danışma Merkezi, Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi gibi adlandırılan kurumları örnek gösterebiliriz. Bu merkezlerden ücretsiz psikolog desteğini nasıl alacağınızı ayrıntılı bir şekilde aktaracağım.

Devlet Hastanesinden Ücretsiz Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

Psikologlar, hem özel hem de devlet hastanelerinde de hizmet vermektedirler. Özel hastanelerde çalışan psikologlara hemen randevu alınabiliyorken devlet hastanelerinde çalışan psikologlara maalesef direkt randevu alınamıyor. Diğer hastane uzmanlarından farklı olarak devlet hastanelerinden psikolog randevusu alma süreci biraz daha farklı ilerliyor.

Öncelikle, MHRS’den veya 182 Randevu hattından gitmek istediğiniz devlet hastanesinin psikiyatristinden randevu almanız gerekiyor. Ardından randevu aldığınız psikiyatriste gittiğinizde psikiyatristin sizi psikoloğa yönlendirmesini istemeniz gerekiyor. Psikiyatrist ile yapacağınız görüşmenin ardından psikiyatrist sizi eğer isterse (!) psikoloğa yönlendiriyor. Burada karar tamamen psikiyatristte oluyor. Eğer muayene sonrasında uygun görürse sizi psikoloğa yönlendirecektir.

devlet hastanesinden psikolog randevusu nasıl alınır

Neden devlet hastanesinde direkt psikoloğa randevu alamıyorum diye sorabilirsiniz? Bu sorunun cevabını biz de merak ediyoruz. Birkaç olası cevap var. Bunlardan biri psikologların doktor kategorisinde olmaması. İkinci sebep ise raadyoloji gibi yardımcı hizmet, yan dal anlamı taşıyor olması. Ancak bence artık doğrudan psikolog randevusu alabilmenin zamanı geldi. Aşağıdaki adımları yerine getiren herkes devlet hastanesindeki psikologla görüşme sağlayabilmektedir.

MHRS veya 182 > Psikiyatrist Randevusu > Psikiyatrist Muayenesi > Psikolog Randevusu

Sağlıklı Hayat Merkezinden (SHM) Ücretsiz Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığının “Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapma” anlayışından yola çıkılarak oluşturduğu Sağlıklı Hayat Merkezlerinden, 75 ilde toplamda 209 şube bulunmaktadır. Birçok sağlık hizmeti verilen bu merkezlerde “Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı” da verilmektedir.

ücretsiz psikolojik destek
Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

Sağlıklı Hayat Merkezlerinden hizmet alabilmeniz için aile hekiminizin sizi yönlendirmesi gerekmektedir. Tütün ve madde bağımlılığı danışmanlığına başvurmak isteyen kişiler ALO 171‘i arayarak ücretsiz ruh sağlığı hizmeti alabilmektedir.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde verilen ruh sağlığı danışmanlığıyla alakalı ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden (TRSM) Ücretsiz Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

T.C. Sağlık Bakanlığının 2011 yılında uygulamasını başlattığı Toplum Ruh Sağlığı modeli kapsamında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, ruhsal problem yaşayan hastalara (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, şizoaffektif bozukluk ve bipolar duygulanım bozuklukları) psikososyal destek hizmeti veren, takip ve tedavilerin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi gibi faaliyetlerde bulunan Devlet Hastanelerine bağlı olarak hizmet veren devlet kuruluşlarıdır.

TRSM’ler; tedavi ve takiplerinde zorluk yaşanılan ağır ruhsal hastalığının sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılmasını hedefliyor.

Toplamda 79 ilde bulunan TRSM’lerin hangi il ve ilçelerde bulunduğuna buradan ulaşabilirsiniz: Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri Listesi

Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerine, tanısı uygun kronik psikiyatrik rahatsızlığı olan kişiler veya yakınları bizzat giderek ya da telefonla başvurabilirler. Toplum Ruh Sağlığı Merkezine uygunluğunuzu, takip olduğunuz hekiminize sorabilirsiniz.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Ücretsiz Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nden ev içi şiddete uğrayan, şiddete uğrama riski bulunan kişiler psikososyal destek alabilmektedir. Bağlı bulunduğunuz şehirdeki Merkezi arayarak bilgi alabilirsiniz.

ŞÖNİM Bulunan Bazı Şehirler

İstanbul Bakırköy Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Yeşilköy Mahallesi Halkalı Caddesi No:30 Bakırköy/İSTANBUL +90 (212) 465 21 96
+90 (212) 465 21 97
0 549 806 79 48
İzmir Bayraklı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Soğukkuyu Mahallesi 1847/15 Sok. No:11 Bayraklı/İZMİR +90 (232) 363 33 41
Ankara Altındağ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Anafartalar Mahallesi Anafartalar Caddesi No: 66 Ulus-Altındağ/ANKARA +90 (312) 348 36 86
Antalya Muratpaşa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı 68. Sokak No:4 Muratpaşa/ANTALYA +90 (242) 227 20 62
+90 (242) 244 17 26
+90 (242) 227 68 68

Belediyelerden Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Birçok belediye bünyesinde psikolog bulundurmaktadır. Tabii, tüm belediyelerdeki psikologlar ücretsiz terapi hizmeti vermiyor. Ücretsiz terapi hizmeti genellikle büyükşehir belediyelerinin açtığı Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (isimleri değişebilir) bünyesinde verilmektedir. Gitmek istediğiniz belediyenin Psikolojik Danışmanlık Merkezinden randevu alarak ücretsiz psikolog desteği alabilirsiniz. Bazı büyükşehir belediyelerinin verdiği hizmetten nasıl yararlanacağınızı anlatmakta fayda var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezinden (PDM) Nasıl Ücretsiz Psikolog Randevusu Alınır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolog hizmeti verdiği 2 kurum bulunmaktadır.

Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (PDM): Bireylerin kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda kendini anlaması, var olan potansiyelini geliştirebilmesi ve becerilerini üst seviyede kullanabilmesi adına kişiye farkındalık kazandırmayı amaçlayan önleyici- koruyucu hizmetlerin verildiği merkezlerdir.

Psikoterapi Merkezleri: Uzmanlar tarafından psikoterapötik görüşme becerileri ve çeşitli psikoterapi yöntemleri kullanılarak bireyin tedavisi ve sağaltımına yönelik iyileştirici hizmetin verildiği merkezlerdir.

belediye ücretsiz psikolog randevusu

Bu kurumlardan ücretsiz terapi desteği almak için 153’ü aramanız gerekmektedir. Aradığınızda size en yakın merkezdeki psikoloğa randevu oluşturulacaktır. İlk görüşmenin ardından, psikolog psikoterapi seanslarını planlamaktadır. Gerekli görüldüğü takdirde ücretsiz psikolojik testler için Psikoterapi Merkezlerine yönlendirilme yapılmaktadır.

  • Verilen tüm hizmetler ÜCRETSİZDİR.
  • Kimliksiz işlem yapılmamaktadır.
  • Çocuk-Ergen psikolojik danışmanlık için ilk görüşmeye ebeveyn katılımı zorunludur.
  • Mesai saatleri hafta içi 08:30-17:00 şeklindedir.

Genellikle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti, 8-24 seans arasında değişmektedir. Bireysel görüşmeler 40-50 dakika sürmektedir. Çift terapileri 75-90 dakika, grup terapileri ise 90 dakika sürmektedir. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolog merkezleri hangi ilçelerde yer alıyor?

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZLERİMİZ

PDM ADI: ADRES:
1 ADALAR NİZAM MAHALLESİ 23 NİSAN CADDESİ NO:7 İBB EK HİZMET BİNASI/BÜYÜKADA
2 ATAŞEHİR YENİ SAHRA MAH.50.YIL CAD.NO:2 ATAŞEHİR /İSTANBUL
3 AVCILAR DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ E-5 YANYOL LONDRA ASFALTI ÇİLOĞLU APT NO59/2 AVCILAR
4 BAĞCILAR HÜRRİYET MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA CADDESİ NO:5  KAT: 1 GÜNEŞLİ/BAĞCILAR /İSTANBUL
5 BAYRAMPAŞA YENİDOĞAN MH.ŞAR SOK. NO:68/A  BAYRAMPAŞA/İSTANBUL
6 BEYOĞLU HALICIOĞLU MAH.TOKAÇ SOK. NO:4/1 BEYOĞLU /İSTANBUL
7 BOĞAZKÖY BOĞAZKÖY MAH. 30 AĞUSTOS CAD. BÜLENT SOK. NO:16 KARŞISI ARNAVUTKÖY/İSTANBUL
8 BÜYÜKÇEKMECE MİMARSİNAN MAH. YILDIRIM BEYAZIT CAD. POYRAZ SK. No: 79/1
9 ÇENGELKÖY ÇENGELKÖY MAH. İMAMI AZAM CAMİ SK. NO:8 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
10 ESENLER TURGUTREİS MAH.CENGİZ TOPEL CAD.NO: 68 D:3 KAT: 3 ESENLER/İSTANBUL
11 ESENYURT SULTANİYE MAH. BALIK YOLU CAD. NO:20/A
12 EYÜPSULTAN NİŞANCA MAHALLESİ NİMET SOKAK NO: 10 KAT: 2 EYÜPSULTAN/ İSTANBUL
13 FATİH KALENDERHANE MAH. CEMAL YENER TOSYALİ CAD. NO:10 FATİH/İSTANBUL
14 GAZİOSMANPAŞA YILDIRIM MAH.ESKİ EDİRNE ASFALTI NO:203 K:4 D: 3 BAYRAMPAŞA/İSTANBUL
15 GÜZELTEPE GÜZELTEPE MAH. OSMAN PAŞA CAD. NO:1 EYÜPSULTAN/İSTANBUL
16 KARTAL ORHANTEPE MAH. ÜSKÜDAR CAD. NO:133 KAT: 1(ZABITANIN ÜSTÜ)CEVİZLİ-KARTAL/İSTANBUL
17 KÜÇÜKÇEKMECE HALKALI MERKEZ MAH.FATİH CAD.NO:20 SİMA PLAZA K:3 KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL
18 SULTANBEYLİ PDM ABDURRAHMANGAZİ MAH. BOSNA BULVARI NEXT PLAZA NO:5 KAT:2 SULTANBEYLİ/İSTANBUL
19 SULTANGAZİ CEBECİ MAH.CEBECİ YOLU CAD.2467 SOK. NO:1 SULTANGAZİ/İSTANBUL
20 ŞİRİNEVLER ŞİRİNEVLER MAH. ADNANKAHVECİ BULVARI CAD.NO:208 HAYDAR AKIN İŞ MERKEZİ 2 K:4 ŞİRİNEVLER/İSTANBUL
21 ŞİŞLİ-MECİDİYEKÖY BÜYÜKDERE CAD. SAADET APT. NO:65 KAT:1 D:1 MECİDİYEKÖY/İSTANBUL
22 TUZLA TUZLA AYDINLI MAH. ÇARŞI SOK. NO:1 TUZLA/İSTANBUL
23 ÜMRANİYE ATATÜRK MAH. ALEMDAĞ CAD. NO:91 KAT:6-7 ÜMRANİYE/İSTANBUL
24 ÜSKÜDAR VALİDE ATİK MAH. NUHKUYUSU CAD.NO:65 ÜSKÜDAR /İSTANBUL
25 ZEYTİNBURNU YENİDOĞAN MAH. 58. BULVAR CAD. NO:135A+A2:C27A1:C27C25A3:CA2:C27

 

İBB’nin bünyesinde 25 adet psikolojik danışmanlık merkezi, 5 adet ise psikoterapi merkezi yer almaktadır. Psikoterapi merkezleri, Ateşehir, Beyoğlu, Şirinevler, Fatih ve Tuzla ilçelerinde bulunuyor.

İBB’nin ücretsiz psikolojik destek hizmeti hakkında ayrıntılı bilgi almak için İSTANBUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZLERİ (PDM) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi  Ücretsiz Psikolog Randevusu Alınır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezinde ücretsiz psikolog desteği vermektedir. Yenimahalle’de bulunan bu merkez, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Danışmanlığı, Ergen Danışmanlığı, Çocuk Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu hizmeti vermektedir. 0312 666 60 06 numaralı “Psikolojik Destek Hattı”nı arayarak hızlı ve kolay bir şekilde uzman psikologlara ulaşabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak için Ankara Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bağlı bulunduğunuz il ve ilçe belediyelerini arayarak ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetlerinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Hatta bu konuda hizmet vermelerini de talep edebilirsiniz.

Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti veren STK’lar

Birçok sivil toplum kuruluşu, özellikle bu zor dönemlerde ücretsiz psikolojik danışma hizmeti vermeye başladı. Şimdi sizler için ücretsiz psikolog hizmeti veren bazı STK’ları sıralayacağım. Ancak burada yer alan bilgilerin yazının yayın tarihinde yani Mayıs 2021’de kontrol edildiğini de belirteyim. Bu yazıyla çok geç karşılaşırsanız burada yer alan hizmetler kaldırılmış ya da kapsamı genişletilmiş olabilir. Umudum ikinci seçenekten yana.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM): Uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından bağımlı bireylere hem arınma hem de maddeyi bırakma sürecinde psikolojik ve sosyal destek veren bir merkezdir. YEDAM, 70’den fazla merkezi ile Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmaktadır. YEDAM Danışma Hattı’nı (115) arayarak telefon ile danışmanlık alabilirsiniz. Ayrıca yüz yüze danışmanlık ve grup terapileri hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. YEDAM’ın bulunduğu şehirlerine göz atabilirsiniz.

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi: Hafta içi her gün ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında TPD İzmir Şubesi Psikososyal Destek Hattını arayarak online görüşmeler aracılığıyla ücretsiz psikolog desteği alabilirsiniz.

GonulluPsikolog.org: Kolektif bir psikolojik dayanışma hareketi olan Gönüllü Psikolog psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kişileri online ya da telefonla ruh sağlığı çalışanlarını buluşturuyor. Sitede bulunan Ücretsiz Psikolojik Destek Al bölümüne tıkladıktan sonra açılan destek başvuru sayfasındaki bilgileri doldurarak gönüllü psikolog desteği için başvurabilirsiniz.

Birçok STK’nın ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğine eminim. Ancak ben bulabildiklerimi ve sürekli devam eden kurumları buraya yazdım. Siz de bildiğiniz kurumlar varsa yorumlara belirtebilirsiniz.

Nirengi Derneği: 2015 yılında kurulan bu dernek Çocuk İstismarına Karşı Destek Hattı kurarak şiddet mağduru çocuklar ve bakım verenleri için hem yasal danışmanlık hizmeti hem de eş zamanlı psikososyal destek hizmeti sunmaktadır. 0850 216 53 67 numaralı telefondan bize hafta içi 10:00-19:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.

Online Psikolog Ücretsiz Bulabileceğiniz Diğer Platformlar

Psikoloji Arşiv Facebook Grubu gibi psikologların olduğu Facebook gruplarında birçok psikolog, ücretsiz ya da sembolik ücretli psikolojik danışmanlık desteği vermektedir. Bu destek hem sosyal sorumluluk hem de süpervizyon eğitimi kapsamında olabilmektedir. Bu gruplara üye olarak, yayınlanan gönderileri takip edebilirsiniz. İstanbul Psikologlar Grubu, Türkiye Psikologlar Platformu (TPP)

Ücretsiz Psikolog Bulabileceğiniz Diğer Platformlar

Instagram’da Psikolojik danışmanlık merkezlerinin hesaplarını takip edebilir ve duyurdukları sosyal sorumluluk kapsamındaki ücretsiz psikolojik danışmanlık desteğinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca #ücretsizpsikolojikdestek, #ücretsizpsikolojikdanışmanlık #ucretsizpsikolog hashtaglerini de takip etmenizi öneririm.

Bu yazımda sizler için ücretsiz psikolog nasıl bulunur, ücretsiz psikolog randevusu nasıl alınır, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti nasıl alınır sorularına cevap vermeye çalıştım. Bunlar dışında bildiğiniz kurum ve yollar varsa lütfen yorumlara belirtin ki herkes faydalansın. Yazıyı sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Umarım herkes için faydalı olur.

Depremden Etkilenenler için Ücretsiz Psikolojik Destek Veren Kurumlar (GÜNCEL)

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki yıkıcı deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam on ili etkileyen deprem, büyük hasar ve can kayıplarına neden oldu. Deprem gibi bir doğal afetin ardından, nüfusun büyük bir bölümü travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşamaktadır. Bununla birlikte, TSSB tanısı olmayanlar bile, kaygı, depresyon ve duygu tanımada değişiklik dahil olmak üzere duygusal alan bozukluklarından muzdarip olabilir. Bu nedenle, bu dönemde de ruh sağlığının önemini ayrıca vurgulamamız gerekiyor. Deprem sonrası ücretsiz psikolojik destek, ücretsiz terapi ve ücretsiz psikolog desteği veren kurumları takdir ediyoruz.

Ayrıca göz atmanızı öneririz: Deprem Sonrasında Psikolojik İlk Yardım

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi tarafından hazırlanan Depremden Etkilenenler için Ücretsiz Psikolojik Destek Veren Kurumlar listesini de ayrıca bu içeriğimize eklemek istedik. Çok değerli bir liste olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederiz. İlgili Dosyaya Direkt Ulaşmak İçin Buraya Tıklayınız. 

Kurum Adı Şehir Hedef Kitle
Onlinepsikolog.com Online İhtiyaç sahipleri aşağıdaki linkten AHBAP aracılığı ile kod oluşturuyor ve kodda yazan numarayı kullanarak ücretsiz online psikososyal destek alabiliyor.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Travma Polikliniği Antalya Depremden etkilenen çocuklar
Ankara Çocuk Psikiyatri Ankara Depremden etkilenen çocuk ve aileler
Ankara Üniversitesi Ruh Sağlığı Ankara + Destek Hattı Depremden etkilenen tüm afetzedeler
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Afet ve Travma Polikliniği Ankara Ankara’ya getirilen çocuk ve ergenler
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi – Afet Polikliniği İstanbul Afet bölgesinden İstanbul’a gelen herkes randevusuz
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği Bursa Depremden etkilenen ve Bursa’ya gelen çocuk ve gençler randevusuz
BİLGİ Üniversitesi PDB / PDM İstanbul + Online Depremden etkilenen üniversite öğrenci, personel, mezun ve yakınları (üni dışına da yardımcı oluyorlar); afet bölgesinde çalışan ekipler
ÇAPA Ruh Sağlığı İstanbul Depremden etkilenen ve İstanbul’a getirilen çocuk ve ergenler
ÇocukUs İzmir İzmir’e gelen depremzede çocuklar için oyun grupları biçiminde destek, ücretsiz kontenjan var
Denizli Belediyesi Denizli Deprem bölgesinden Denizli’ye gelen tüm depremzedeler ve yakınları
Doğum İçin El Ele Derneği Alan + Online deprem bölgesinde yaşayan veya deprem bölgesinden başka illere gelen gebe ve lohusa anneler/aileler
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Afet Polikliniği İzmir Depremden etkilenen ve sahada görev yapan herkes
Dusun Psikoloji Ankara Depremzede ve birinci aile yakınları
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi – Afet Polikliniği İstanbul Afet bölgesinden İstanbul’a gelen herkes randevusuz
Evimdeki Psikolog Online platform Depremden etiklenen herkes
Freud-Lacan Psikanaliz Derneği Online Afet bölgesinde çalışan sağlık çalışamları ve gönüllü ekipler
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyarkabır Depremzedeler (medikal, psikolojik ve ve sosyal destek)
Gönüllüpsikolog org Online platform Depremden etiklenen herkes  birincil derece etkilenenler önce
Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Psikiyatri Travma/afet Polikliniği İstanbul Depremzede yetişkinler randevusuz
Hasan Kalyoncu Üniversitesi İstanbul Depremden etkilenen herkes
Hiwell Online Depremzedeler ve depremde yakınını kaybedenler
Korto Psikoloji İstanbul + Online Depremden etkilenen herkes
Kidolog Online platform, Ankara Depremden etiklenen herkes
Kocaeli Üniversitesi Afet Poliklinikleri Kocaeli Depremden etkilenen herkes
Masterson Enstitüsü Online Depremden etkilenen herkes
Mavi Kelebekler Özel Eğitim Kayseri Depremden etkilenen özel ihtiyaçlara sahip çocuklar ve diğer tüm depremzedeler
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Afet Polikliniği Mersin Depremden etkilenen çocul ve ergenler
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Afet Polikliniği Konya Depremden etkilenen çocuk ve gençler
Orenda Psikoloji Online Depremden etkilenen herkes
Papillon Akademi Ankara Deprenden etkilenen herkes
Peace Therapist Online platform Depremden etiklenen herkes, İngilizce, Arapça ve Türkçe destek seçenekleri mevcut
Psikologbul.io Çeşitli iller + Online Depremden etkilenen herkes şehir seçerek kayıtlı psikologlardan ücretsiz destek alabiliyor
Psikolog Londra Terapi Platformu Online Depremzedeler ve yakınları
Psikoloji Akademisi İstanbul Depremden etkilenen herkes
Psikoloji Balat Bursa Depremden zarar görenler öncelikli
Psikoterap-İST Eğitim ve Danışmanlık Antalya + İstanbul + Online Depremzede ve birinci aile yakınları
Psikoterapi Enstitüsü Çeşitli iller Depremzedelere ücretsiz destek sağlayan terapist listesi
Online Psikolog Online Depremden etkilenen herkes için görüntülü/sesli/mesaj üstünden ücretsiz destek
Sakarya Üniversitesi Hastahanesi Sakarya Depremden etkilenen herkes merkez poliklinikte randevusuz
Sarı Psikoloji İstanbul
Eskişehir
Nevşehir
Kıbrıs
Kayseri
Uşak
Azerbeycan
Tüm afetzedeler
Süleyman Demirel Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Afet Polikliniği Isparta Depremden etkilenen çocuk ve gençler
TED Üniversitesi COPeS Ankara + Online Depremden etkilenen üniversite öğrenci, personel ve yakınları (üni dışına da yardımcı oluyorlar)
Terappin Online platform Depremden etiklenen herkes
Thetra Psikoloji İstanbul + Online Depremden etkilenen herkes
Ufuk Üniversitesi Ruh Sağlığı Polikliniği Ankara Depremden etkilenen herkes afet polikliniğinde randevusuz
Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa + Online Depremden etkilenen tüm öğrenciler(sadece üniversite içi mi emin olamadım)
Yalnız Değilim Online Depremden etkilenen herkes
Yanındayız Biz Online platform Depremden etiklenen herkes
Yorum Psikoterapi İstanbul + Destek Hattı İstanbul’a gelen depremzedeler ve deprem bölgesindeki herkes
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Polikliniği Konya Depremden etkilenen yetişkinler – randevusuz
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği Konya Depremden etkilenen çocuk ve ergenler – randevusuz
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstanbul Randevusuz
Doktia Online Sağlık Platformu Online – Tüm Şehirler Depremden etkilenen tüm afetzedeler
Randevu: https://doktia.com/afet/randevuE-mail : destek@doktia.com
Kutlu Danışmanlık Merkezi Kocaeli – Online 0532 012 9641 – Hem yüz yüze hem de online
Nilden Psikolojik Hizmetler Merkezi Aydın 0552 257 7043

Tappy: Online Terapi Hizmeti

Online İhtiyacı olan herkes

 

Editörün Notu: Taner Türker yazılarından devam etmek isterseniz ve aynı zamanda iş arayan bir psikologsanız Psikologlar için İş Arama Rehberi (2021) adlı yazıya göz atabilirsiniz. Eğer bu tarz bilgi verici içeriklere ulaşmak istiyorsanız Psikoloji Arşiv Toplumsal kategorisine bakabilirsiniz.


Bu yazı Psikoloji Arşiv Yayın İlkeleri ‘ne uygun şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Editör: Selin Cennet Gülmez

Görsel Tasarım: Taner Türker 

  1. Merhaba. Çok teşekkürler bu kapsamlı liste için. Böyle bir bilgi arıyordum, çok faydalı oldu.

  2. Teşekkür ederim gerçekten bilgilendim.. sayenizde merak ettiklerimin cevabını aldım

    • Hocam esimle ayri yasiyorum .Nasil basa cikacagim bilmiyorum. 4 aydir ayriyiz.

  3. merhaba ben kızım için pskiyatri tedavisi istiyorum. bundan 50 gün önce eşimi kaybettim ve kizlarım için bu ölüm çok ani oldu o yüzden 3 kızımında pskolog tedavi görmesini istiyorum.bu konuda destek ve yardımcı olabilirmisiniz .

    • Hocam esimle ayri yasiyorum .Nasil basa cikacagim bilmiyorum. 4 aydir ayriyiz.

  4. asiri baš agrisi hafiza kaybi yemek yiyememek dus almama istedi denge bozukluğu ve herşeye ağlamak

  5. Okadar çok sayfaya baktım sadece içimdeki çaresiz düşünceden kurtula bilmek bu saatte bir ses duyup sacmala yada daha başka birşey desinde su içimdeki korkuyu bir kenara atayım ama yok bulamadım bir destek hattı hamileyim ve intihar etmekle etmemek arasında kaldım ve gözlerimde yaşlarla kendime çare aradım ama bulamadım konuşacak derdimi anlatacak bir ses duymaya ihtiyaç duyuyorum ilaç kullanamıyorum ama kafamdan da bir türlü atamıyorum intihar düşüncesini ben bunu daha önce yaptım yoğun bakımda kaldım şimdi yine tetikledi eşim olmezsem gelip beni öldür konum attım yazmış 3 çocuğum var ve karnımda var içten içe ölüyorum zaten

    • Merhaba sizi okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri yaşadım .3.hamileligimde .lütfen sabredin .geçecek.suanda sağlıklı bir oğlum var hamd olsun.biliyorum çok zor ama ayakta durman lazım .çünkü annesin.lutfen kendine dikkat et.ve sabret

    • İntihar etme dürtüsü ne sebeb olan his nedir intiharı bir çıkış yolu olarak size gösteren her neyse bu sizin gerçek düşmanınız önce konuya o dürtüye sebeb olan hissi gerçekten sizden çok daha zayıf olduğunu bilmenizi isterim intihar bir kurtuluş gibi görünen en büyük esaretir bir psikolog değilim ama iyi bir dinleyici ve fikir ürete bilen çözüm odaklı düşünen biriyim bu düşünceden kurtulmanız için kendinizle yüzleşmenizi ve herseyiniz le kendinizi kabul edip gerçekten çok güçlü olduğunuzu bilerek sorunların ve huzursuzluğun tıpkı geçenin karanlığın ardından sabahı getirmesi gibi size huzuru ve esenliği getireceğine inanarak sorunun içinde kaybolmaktansa onun biteceğini bilerek nasıl bu süreci hızlandıracağınıza karar verip gayret göstermelisiniz

  6. aylardır ücretsiz psikolog arıyorum ancak bir türlü bulamamamıştım. ücretsiz terapi desteği ve ücretsiz psikolojik danışmanlık almak gerçekten çok önemli. bu nedenle bu bilgiler için çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu. devlet hastanesi psikolog randevusu için 182’yi aradım ve ücretsiz psikiyatrist için randevu aldım, çok teşekkür ederim. ayrıca kuzenime de istanbul büyükşehir belediyesi ücretsiz psikolojik danışmanlık için aramasını önerdim inşallh o da ücretsiz psikolog terapi desteği alrır

  7. Ben merve benim eşim bundan 8 önce ceza evindeydi 3 yıl kaldı ben o girdinkten sonra çok kötü bir zaman geçirdim her gece devamlı ağlama lar devamlı kendimi çok yannız issetme kimsem yok Muş gibi evde devamlı ruh gibi gezme kimseyle konuşmuyordum kendi içime kapandım odamla hep yannız kalmak istiyordum şuhan esim yanımda ama halen aynı şeyleri yaşıyorum ister istemez ters bir cevap konuşuyorum küçücük birşeyde çok sinir oluyorum ve kendime hakim olamıyorum elim ayağım titriyor sinirden ne den bunlar acaba bana yardımcı ola bilirmisiniz bundan dolayı da eşimle devamlı kavga halindeyim

  8. Geçmiş takıntım var ve gelecek kaygısı yaşıyorum, 26 yaşındayım ve geçmişte zamanımı iyi değerlendirmediğim için pişmanlık duygusu içerisindeyim, ne yapmam lazım

    • Merhaba, babam 78 bir yaşında cok fazla takıntısı var ve psikologa gitmiyor, bizde zorla goturemiyoruz. Ancak annem artık onunla yaşamak istemiyor.ornegin annemin başörtüsü onu rahatsız ediyor surekli annemin başörtüsünü cekiyor, musluk bir damla damlatiyo, bizede kullandirmiyo suya acayip takıntısı var, fazla su faturasi gelecek diye surekli kisiyo, bazi gunler yüzünden rahatsiz oldugu anlaşılıyor ama biz bisi yapamıyoruz. Sizce kızı olarak ne yapmaliyim bence babamın hastaneye yatmasi ilac tedavisi almasi lazim. Ama yıllardır babamiz diye sabretmeye çalıştık. Lutfen bana yol gosterin buraya yazamadigim bir sürü sey var… Lutfen ne yapmam gerek. Anneminde ruh sağlığı babamin yuzunden iyi degil

  9. Merhaba benim oğlum var 12 yaşında 7.sinifa gidiyo derslerinde gayet basarili biseyler seçimlerim sanki kendini yeterince ifade edemiyo çekingen bi tavrı var hata yapicam diye bir korkusu ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

  10. Bu aralar derslerini. ibiraz boşladı fazla bilgisayarda zaman geçirmeye basladi ne yapmsam bilemedim

    • Merhaba benim oğlum 5 yaşında hala bez takıyor bu normalmi bezi bırakmıyor tuvalete gitmiycem diye bağırıyor konuşmasında da pürüzler var ne yapmamız gerekiyor

      • Merhaba ismail bey. Tuvalet eğitimi 3 yaş sonrası oturmuş olmalıdır genelde. 4-5 yaş civarı bez takma tuvalet eğitimi açısından geride kalındığını gösterir. Çocuğun da uzun zamandır devam eden bir alışkanlığı bırakması zor olduğundan tepki göstermesi normal. Bir uzman desteği almanızı tavsiye ederiz. Süreç içinde sizi ve çocuğunuzu tanıyacağı için daha sağlıklı yardımcı olur. Oyun terapisti bir psikolog ya da klinik psikologtan destek alabilirsiniz. Bişey Seans’a da internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

    • Merhabalar ismim meliha cok deger verdigim biriyle 1senedir arkadaşlığım vardı ama evliydi sonradan ayrıldı benden ama bu travmayi anlatamıyorum çünkü yakın yerlerde çalışıyoruz her gün mutlaka görüyorum ama yüzüme bakmıyor geçerken hep kafası yerde dükkanına gidince el gibi davranıyor halbuki 1sene kârı koca gibi olmuştuk birden böyle gidişi beni mahvetti 2ay oldu kendimi toparlayamıyorum her şeyde her yerde onu görüyorum.. biliyorum yanlış bi ilişkiydi ama en boşluk anımda denk geldik ve çok bağlanmıştım çok sevmiştim unutmak istiyorum yapamiyorum bana bahanesi yanlış yer yanlış zamanda karşılaştık demesiydipeki yanlistikda en başından neden konuştu 1sene neden gitmiycekmis gibiydi birden göklere yukseltipde yere bıraktı inanın çok kahroluyorum hanı unutmak istemiyorum ama birleşemiyoruz da hic yüzüme bakmiyo düşman gibi el gibi duruyo doğum günüydü hediye alıp uzunca bi icimdekileri döken yazı yaziyim veriyim diyorum sonra versem nolcak ki diyorum hanı kabullenemedigim şey gitmiycekmis gibiydi birden gidince toparlayamadım kendimi

  11. İçinde bulunduğumuz zor dönemde oldukça bilgilendirici ve açıklayıcı olan bu yalın yazı diliyle bizlere ulaştığınız için teşekkür ederim.

  12. Benimde ihtiyacım var bir ücretsiz piskolaga ama bir türlü bulamamdım yardimci olabilirmisiniz bana nereye gitmem lazım nasıl ücretsiz bir piskolog nerden ve nasıl alalbilirim

  13. İyi günler ben Kahramanmaraş’ta yaşayan bir depremzedeyim ve acilen ücretsiz psikolojik desteğe ihtiyacım var.Çok çaba sarfetsek de yaşadığımız travmayı atlatamıyorum.Kendimi kendim için değilse de iki tane çocuğum için acilen iyileştirmek zorundayım.Lütfen dönüş yapar mısınız

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*